Ik ben een groot fan van je hart volgen. Op het werk had ik daar vaak discussies over. Meestal met mannelijke collega`s die de wereld vooral vanuit het hoofd benaderden en wetenschapsrapporten wilden zien. Met mijn argumenten over ik WEET of ik VOEL het konden ze niks.  Het frustreerde mij vaak, want ondanks dat zij het veel beter konden uitleggen en communiceren, wist ik gewoon dat ze er naast zaten.

Gelukkig was ik wel zo eigenzinnig en bleef ik in mijzelf geloven. Hoe kon ik ook anders? Ik had al zo vaak gemerkt dat ik de juiste beslissing nam wanneer ik mijn gevoel volgde. Wanneer ik iets goed had aangevoeld en er niet naar luisterde, had ik er achteraf vaak spijt van. Ik had het geweten. En dat herkennen wij allemaal wel want iedereen gebruikt (of je het weet of niet) zijn intuïtie al bij het maken van keuzes.

Alle kennis zit in jou

Ik heb mij jarenlang verdiept in spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Boeken, cursussen, verschillende workshops en retraites noem het maar op. Totdat ik ergens in 2017 tot de realisatie kwam dat alle kennis in mij zat. Al die al in mij had gezeten. Dat ik geen externe bronnen meer nodig had om mij de weg te wijzen. Dat ik volledig mocht afgaan op mijn eigen innerlijke autoriteit.

En dat is toch wel raar als je je hele leven afgegaan bent op autoriteiten buiten jou.

Alle kennis zit in jou. Je moet alleen weten hoe je hierbij kunt komen.

  • Denk je dat jouw lichaam beter weet wat goed voor je is of een dokter?
  • Denk je dat jouw innerlijk je beter de weg kan wijzen als het gaat om werk doen waar je blij van wordt, of de economie en de maatschappij?

Zo heb ik mij veel te lang gefocust op een verkeerde doelgroep door naar anderen te luisteren. En toen ik het voor het eerst aan mijn innerlijk vroeg, kwam daar toch iets anders uit (lees dit hier).

Waarom vertel ik dit? Het is zó belangrijk om af te gaan op je eigen wijsheid. Niemand buiten jou kan je beter adviseren over jou dan jij jezelf!!!

Ik zal het herhalen: Niemand buiten jou kan je beter adviseren over jou dan jij jezelf!!

Tuurlijk, je kunt leren van anderen, als je iets nog niet weet. Maar toets altijd of het voor jou  klopt, of het overeenkomt met jouw waarheid, of het met jou resoneert. Zo niet, dan is het niet jouw pad. Niet jouw ding.

Leef niet meer andermans leven. Wees je eigen autoriteit. Alleen dan kan je droom voor je gaan werken.

Telkens wanneer ik naar anderen keek, iets afkeek, liep ik steevast vast. Het werkte niet voor mij.

Meer weten?

Wil jij ook meer contact met je innerlijke wijsheid? Ontvang 21 dagen lang elke dag mijn beste tips om je intuïtiespier te versterken.

Jouw tijdsbesteding: slechts 10 – 15 minuten per dag!

Lees meer