Is dit voedingsmiddel goed voor mij?

Houd je pendel boven een voedingsmiddel en vraag aan de pendel:

‘Is dit voedingsmiddel goed voor mij en ondersteunt het mijn lichaam?’

Je kunt dit eenvoudig doen door de pendel boven het voedingsmiddel te houden. Bijvoorbeeld boven een kop koffie, een pot pindakaas, een stuk fruit, een snack … Slaat de pendel een Ja of Nee uit? Een Positief of Negatief?

TIP: Ben je allergisch? Vraag dan of je allergisch bent voor een specifiek voedingsmiddel en in welke mate (beetje? gemiddeld? zwaar?).

Passen deze twee mensen bij elkaar?

Je kunt aan de pendel vragen of twee mensen goed bij elkaar passen. Plaats hierbij beide foto’s van de personen op een afstand van circa 8 cm naast elkaar. Houd n je pendel in het midden tussen de foto’s en vraag bijvoorbeeld:

‘Passen deze twee personen goed bij elkaar als levenspartners?’

Krijg je een Positief of Negatief en hoe groot is de cirkel?

TIP: Heb je geen foto? Gebruik dan in plaats van de foto’s een post-it waar je hun volledige namen plus geboortenaam opschrijft. Stem je met je gedachten af op de namen en stel je vraag op dezelfde manier.

Staat deze plant op de juiste plek?

Je kunt vragen of je plant op de juiste plek staat. Bijvoorbeeld als je plant het niet zo goed doet. Houd hiervoor de pendel boven de plant en vraag:

‘Is dit een optimale plek voor mijn plant?’

Krijg je een Ja of Positief, dan staat je plant goed. Je kunt eventueel naar een andere plek lopen en vragen ‘Is dit een betere plek voor mijn plant?’

Welke kleur heb ik nodig?

Kleur is energie en heeft een bepaalde frequentie die ons beïnvloed. Hierop is de klerentherapie gebaseerd. Ze zeggen dat wanneer je de kleur draagt die meer met jou resoneert, je meer energie krijgt en minder vatbaar bent voor ziekte.

Schrijf op een briefje de verschillende basiskleuren (rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en paars) en daarnaast je naam. Zeg tegen je innerlijk dat je op zoek bent naar je basiskleur. Houd daarna je pendel in het midden boven een combinatie van je naam en kleur. Je resonerende kleur is die, die het sterkste een positieve beweging laat zien.

Kiezen voor de juiste partner/leverancier

Soms moet je een keuze maken tussen een aantal verschillende partijen. Bijvoorbeeld wanneer je je buitenschilderwerk moet laten uitvoeren. Hoe kies je dan de juiste partij die je schilderwerk goed zal uitvoeren tegen een eerlijke prijs?

Maak in dat geval eerst een lijst van alle zaken die n prioriteit die voor jou belangrijk is en stel per prioriteit de vaag.v oor jou van belang zijn (bijvoorbeeld binnen 3 maanden kunnen  uitvoeren, goede verfkwaliteit, binnen je budget, betrouwbaar). Schrijf dan opnieuw je lijst op met deze voorwaarden en zet de voorwaarden in de volgorde die voor jou belangrijk is.

Vraag nu:

‘Welke partij zal … (benoem je project) het beste uitvoeren conform de prioriteiten die ik op deze lijst heb opgeschreven?’

Welk cadeau zal ik kopen voor …?

Een cadeau kopen voor iemand anders is soms best lastig. Hoe weet je nu of hij/zij het cadeau leuk zal vinden en waarderen? Misschien heeft diegene het cadeau al? Stel in dat geval bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Als ik dit … (benoem cadeau) koop voor … (de ontvanger), hoe leuk zal hij/zij dit dan vinden op een schaal van 0 to 10? Waarbij 0 staat voor niet leuk en 10 staat voor heel erg leuk. 10? 9? 8? …
  • Zal … dit cadeau gaan gebruiken als ik het aan hem/haar geef?
  • Heeft … dit cadeau al?

Een verloren voorwerp traceren

De pendel kan je uitkomst bieden wanneer je iets verloren bent. Ben je bijvoorbeeld je mobiel kwijt en staat het op stil en kun je het dus niet terugvinden? Stel dan bijvoorbeeld de volgende vragen om meer informatie te krijgen.

  • Is mijn mobiel nu in huis? Of is mijn mobiel nu ergens buitenshuis?
  • Heb ik het laten liggen op school? op …? Op …? (Verifieer alle mogelijke locaties waar het zou kunnen liggen).
  • Heeft iemand mijn mobiel al gevonden?
  • Is dit een eerlijke vinder die alles zal doen om het bij mij terug te laten komen?

Reinigen van je chakra’s

Een goede doorstroming van je chakra’s is noodzakelijk om je lichaam en geest optimaal te laten functioneren. Achterhaal welke chakra in je systeem geblokkeerd is en nu gereinigd dient te worden en in welke mate.

‘Welke chakra is nu geblokkeerd en moet nu gereinigd worden? Is dat mijn 1e chakra? 2e? 3e? etc.’

 

Op welke chakra krijg je het duidelijkst een Ja op Positief? Vraag ook in welke mate het schoongemaakt moet worden: licht gemiddeld of zwaar?

Hoeveel liefde heb ik voor mijzelf?

Veel problemen die wij hebben worden veroorzaakt doordat wij niet voldoende van onszelf houden en wij onszelf nog niet volledig kunnen accepteren zoals wij zijn. Misschien denk je dat je wel van jezelf houdt. Via de pendel kun je achterhalen hoe je hier op het diepste niveau over denkt. Vraag n jezelf houden aan jezelf:

‘Als 0 staat voor totaal niet van jezelf houden en 10 staat voor volledig van jezelf houden en jezelf totaal accepteren zoals je bent, hoeveel hou ik dan van mijzelf?’

Is dat meer dan 3? Meer dan 5? Meer dan 8?