Er zijn zo ontzettend veel toepassingen om de pendel te gebruiken. In dit artikel laat ik je 10 eenvoudige toepassingen zien die je in je dagelijkse leven kunt gebruiken.

Koffie

Pendeltoepassing 1: Is dit voedingsmiddel goed voor mij?

Houd je pendel boven een voedingsmiddel en vraag aan de pendel:

‘Is dit voedingsmiddel goed voor mij en ondersteunt het mijn lichaam?’

Je kunt dit eenvoudig doen door de pendel boven het voedingsmiddel te houden. Bijvoorbeeld boven een kop koffie, een pot pindakaas, een stuk fruit, een snack … Slaat de pendel een Ja of Nee uit? Een Positief of Negatief?

TIP: Ben je allergisch? Vraag dan of je allergisch bent voor een specifiek voedingsmiddel en in welke mate (beetje? gemiddeld? zwaar?).

Pendeltoepassing 2. Passen deze twee mensen bij elkaar?

Je kunt aan de pendel vragen of twee mensen goed bij elkaar passen. Plaats hierbij beide foto’s van de personen op een afstand van circa 8 cm naast elkaar. Houd je pendel in het midden tussen de foto’s en vraag bijvoorbeeld:

‘Passen deze twee personen goed bij elkaar als levenspartners?’

Krijg je een Positief of Negatief en hoe groot is de cirkel?

TIP: Heb je geen foto? Gebruik dan in plaats van de foto’s een post-it waar je hun volledige namen plus geboortenaam opschrijft. Stem je met je gedachten af op de namen en stel je vraag op dezelfde manier.

naam persoon 1 / naam persoon 2

Pendeltoepassing 3. Staat deze plant op de juiste plek?

Je kunt vragen of je plant op de juiste plek staat. Bijvoorbeeld als je plant het niet zo goed doet. Houd hiervoor de pendel boven de plant en vraag:

‘Is dit een optimale plek voor mijn plant?’

Krijg je een Ja of Positief, dan staat je plant goed. Je kunt eventueel naar een andere plek lopen en vragen:

Is dit een betere plek voor mijn plant?’

planten uitpendelen
Wat is je basiskleur?

Pendeltoepassing 4. Welke kleur heb ik nodig?

Kleur is energie en heeft een bepaalde frequentie die ons beïnvloed. Hierop is de klerentherapie gebaseerd. Ze zeggen dat wanneer je de kleur draagt die meer met jou resoneert, je meer energie krijgt en minder vatbaar bent voor ziekte.

jouw naam / kleur

Schrijf op een briefje de verschillende basiskleuren (rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en paars) en daarnaast je naam. Zeg tegen je innerlijk dat je op zoek bent naar je basiskleur. Houd daarna je pendel in het midden boven een combinatie van je naam en kleur. Je resonerende kleur is die, die het sterkste een positieve beweging laat zien.

Cadeau uitpendelen

Pendeltoepassing 5. Welk cadeau zal ik kopen voor …?

Een cadeau kopen voor iemand anders is soms best lastig. Hoe weet je nu of hij/zij het cadeau leuk zal vinden en waarderen? Misschien heeft diegene het cadeau al? Stel in dat geval bijvoorbeeld de volgende vragen:

 • Als ik dit … (benoem cadeau) koop voor … (de ontvanger), hoe leuk zal hij/zij dit dan vinden op een schaal van 0 to 10? Waarbij 0 staat voor niet leuk en 10 staat voor heel erg leuk. 10? 9? 8? …
 • Zal … dit cadeau gaan gebruiken als ik het aan hem/haar geef?
 • Heeft … dit cadeau al?
sleutels terugvinden met de pendel

Pendeltoepassing 6. Een verloren voorwerp traceren

De pendel kan je uitkomst bieden wanneer je iets verloren bent. Ben je bijvoorbeeld je mobiel (of je sleutels) kwijt? Stel dan bijvoorbeeld de volgende vragen om meer informatie te krijgen.

 • Is mijn mobiel nu in huis? Of is mijn mobiel nu ergens buitenshuis?
 • Heb ik het laten liggen op school? op …? Op …? (Verifieer alle mogelijke locaties waar het zou kunnen liggen).
 • Heeft iemand mijn mobiel al gevonden?
 • Is dit een eerlijke vinder die alles zal doen om het bij mij terug te laten komen?

Pendeltoepassing 7. Reinigen van je chakra’s

Een goede doorstroming van je chakra’s is noodzakelijk om je lichaam en geest optimaal te laten functioneren. Achterhaal welke chakra in je systeem geblokkeerd is en nu gereinigd dient te worden en in welke mate.

‘Welke chakra is nu geblokkeerd en moet nu gereinigd worden? Is dat mijn 1e chakra? 2e? 3e? etc.’

Op welke chakra krijg je het duidelijkst een Ja of een Positief? Vraag ook in welke mate het schoongemaakt moet worden:

‘Moet mijn … chakra licht gereinigd worden? Gemiddeld? Of zwaar?’

Chakras reinigen met de pendel
Hoe kies je de beste Schilder?

Pendeltoepassing 8. Kiezen voor de juiste partner/leverancier

Soms moet je een keuze maken tussen een aantal verschillende partijen. Bijvoorbeeld wanneer je je buitenschilderwerk moet laten uitvoeren. Hoe kies je dan de juiste partij die je schilderwerk goed zal uitvoeren tegen een eerlijke prijs?

Maak dan eerst een lijst van alle zaken die voor jou belangrijk  zijn (bijvoorbeeld binnen 3 maanden kunnen  uitvoeren, goede verfkwaliteit, binnen je budget, betrouwbaar). Schrijf dan opnieuw je lijst op met deze voorwaarden en zet de voorwaarden in de volgorde die voor jou belangrijk is.

Vraag nu:

‘Welke partij zal … (benoem je project) het beste uitvoeren conform de prioriteiten die ik op deze lijst heb opgeschreven?’

Pendeltoepassing 9. Hoeveel liefde heb ik voor mijzelf?

Veel problemen die wij hebben worden veroorzaakt doordat wij niet voldoende van onszelf houden en wij onszelf nog niet volledig kunnen accepteren zoals wij zijn. Misschien denk je dat je wel van jezelf houdt. Via de pendel kun je achterhalen hoe je hier op het diepste niveau over denkt. Vraag aan jezelf:

‘Als 0 staat voor totaal niet van jezelf houden en 10 staat voor volledig van jezelf houden en jezelf totaal accepteren zoals je bent, hoeveel hou ik dan van mijzelf?’

‘Is dat meer dan 3? Meer dan 5? Meer dan 8?’ 

Pendeltoepassing 10. Wanneer kan ik het beste beginnen met …

Er zijn handige pendelkaarten waarmee je de tijd (jaar, maand, dag, uur, seconden) kunt aflezen. Superhandig want daarmee kun je allerlei praktische vragen stellen zoals:

 • Wanneer kan ik het beste op vakantie gaan?
 • Wat is de geboortedatum van …?
 • Wat is het beste moment voor mij om te pendelen?
 • In welke maand kan ik het beste mijn huis verkopen?
 • Hoe laat ben ik geboren?
 • etc.
Planning

Vind je het leuk en wil je ook leren pendelen? Volg dan hier mijn Gratis minicursus Pendelen.