Afstemmen is gericht je aandacht focussen op de dingen die je wilt.

Waarom is dat belangrijk? Alles is Energie, zo ook je aandacht. Wat je denkt, zorgt voor een bepaalde actie: Heb je bijvoorbeeld honger, dan zorgt de gedachte ‘Hmm… ik heb honger‘ dat je op zoek gaat naar eten. Met je innerlijke instelling beïnvloed je de externe omstandigheden. En de gedachte die overheerst in je hoofd, zal zich gaan manifesteren.

Focus op wat je wilt

Het is dus belangrijk om je te focussen op wat je graag wilt in plaats van wat je niet wilt. Daarnaast is het ook belangrijk om je bewust te worden van wat je allemaal gedurende de dag denkt zodat je gaat inzien wat je onbewust bestelt bij het Universum. Vaak zijn wij ons niet eens bewust van wat wij onbewust denken en is het onze Monkey Mind die bepaalt wat wij doen.

Het geheim van afstemmen

Het geheim van afstemmen is dat het bijna vanzelf werkt, wanneer je afstemt op je ziele verlangens. Dan kost het je geen inspanning. Afstemmen op je ziele verlangens brengen je vreugde en voldoening, je zit dan op de hoogste trillingsfrequentie. Je bestelling heeft ook een vorm van lichtheid en speelsheid en er zit geen gedachte onder die je bestelling tegenhoudt. Het enige wat jij hoeft te doen is verbonden blijven met je diepere Zelf.

Dat is ook waarom afstemmen niet werkt (of beter gezegd niet blijvend is) wanneer het niet overeenkomt met je ziele verlangens. Je zult dan moeite moeten doen om datgene wat je wilt te manifesteren. De vraag die jezelf zou moeten stellen is: Is dat wat ik op het diepste niveau echt wil?

Oefening: dagelijks afstemmen

Begin je ochtend met afstemmen. Bedenk voor jezelf hoe je wilt dat deze dag voor jou zal gaan verlopen.

Bijvoorbeeld:

Vandaag heb ik een productieve werkdag. Alles wat ik moet doen gaat zonder moeite en in flow. Ik heb met iedereen verbinding en ik reis veilig van en naar het werk zonder problemen.

Benoem de zaken:

  • zo concreet mogelijk
  • in de tegenwoordige tijd
  • positief.

Doe dit elke dag en hou het 2 tot 3 weken vol. Je zult merken dat de dingen vaak zullen verlopen zoals je je had voorgenomen. Dat komt puur doordat jij je intentie daarop hebt gezet!

Zo zul je de mensen anders gaan benaderen wanneer je je voorneemt dat je graag verbinding wilt. Anderzijds trek je aan waarop jij je aandacht richt.

Tip: Je kunt ook gedurende de dag afstemmen. Bijvoorbeeld net voordat je een gesprek ingaat kun je stilstaan bij hoe jij wilt dat het gesprek zal verlopen. Het mooiste is als je dit continu gaat doen bij alles wat je meemaakt. Dat vereist wel een groot bewustzijn.