Pendelen is een manier om toegang te krijgen tot informatie die verdergaat dan je vijf zintuigen.

Ideaal om vragen te stellen die je met een Ja of Nee kunt beantwoorden. Maar je kunt er nog veel meer mee!

Hoe werkt het

Hoe het precies werkt kan niemand je vertellen en ik ook niet. Dat het werkt, dat weet ik wel. Er zijn een aantal dingen die hierbij een rol spelen:

  • Elke cel in je lichaam bevat alle informatie over jou.
  • Je lichaam functioneert als toegangspoort tot je onderbewuste, je bovenbewuste- en het collectieve bewustzijn.
  • Je lichaam bevat een energiesysteem en kan energie detecteren, ontvangen en verzenden net zoals een radio.
  • Alles heeft een eigen energie imprint (trillingsfrequentie).
  • Met je geest (je gedachten) kun je je afstemmen op een bepaalde frequentie.
  • Een gewicht aan een loshangend touwtje werkt als een versterker (natuurkundige wet).

Hoe komt het dat de pendel vanzelf beweegt?

Wanneer je een vraag stelt geeft je innerlijk je een antwoord via jouw ingebouwde energiesysteem: via de hele fijne trillingen in je spieren en je zenuwstelsel. De pendel versterkt deze fijne bewegingen zodat het voor ons zichtbaar wordt. Mensen die heel fijngevoelig zijn hebben in feite geen pendel nodig.

Leren pendelen

Vaak denken mensen dat je een bepaalde gave nodig hebt om te kunnen pendelen. Maar dat is niet zo. Elke cursist die mijn workshop heeft gedaan, kon op de eerste dag meteen de pendel in beweging krijgen. Dus jij ook! Er zijn een aantal redenen waarom het soms niet werkt.

Wil je zelf de  kracht van de pendel ervaren? Vraag dan hier onder mijn gratis minicursus aan!

Gratis cursus pendelen aanvragen

Betrouwbaar pendelen

Hoe beter jij je hoofd leeg kunt houden en kunt afstemmen op de juiste frequentie, hoe zuiverder je signalen (antwoorden) zijn. Daarnaast leer je het pendelen en de subtiele signalen goed interpreteren door vooral veel te oefenen.

Vragen stellen aan je lichaam

Wist je dat je ook vragen kunt stellen aan je lichaam? In de Kinesiologie maken ze hier gebruik van door bijvoorbeeld aan het lichaam vragen te stellen over de gezondheid, welke dosering van medicijnen het beste is etc. Uitgangspunt is dat elke cel in je lichaam alle informatie over jou bevat.

Maar jij kunt nu ook al vragen stellen aan je lichaam! Bekijk in de video hieronder hoe je dat doet.

I know very well that many scientists consider dowsing as a type of superstition. According to my conviction this is, however, unjustified. The dowsing rod is a simple instrument which shows the reaction of the human nervous system to certain factors which are unknown to us at this time.- Albert Einstein

Experiment: de slinger van Foucault

Foucault deed een interessant experiment met een 28,3 kg zware slinger hangend aan een 67 meter lang touw. De slingerbewegingen lieten in zand de draaiing van de aarde zien terwijl de pendel zich binnen een gebouw bevond. Lees meer op Wikipedia over de slinger van Foucault.

Andere leuke historische weetjes

  • Tijdens de Vietnam oorlog gebruikte de Amerikaanse marine pendeltechnieken om o.a. mijnen en ondergrondse tunnels te lokaliseren.
  • Tijdens de Koude oorlog lokaliseerde Verne Cameron met gemak elke Russische onderzeeër in de wereld, slechts met een wereldkaart en een pendel.
  • Abbé Mermet, een Franse priester, was een begenadigde pendelaar en lokaliseerde water, petroleum en mineralen maar ook vermiste kinderen.

Gratis cursus pendelen aanvragen
Slinger van Foucault