Pendelen is een manier om toegang te krijgen tot informatie die verder gaat dan je vijf zintuigen.

Hoe werkt het?

Regelmatig krijg ik reacties in mijn mailbox over het pendelen: dat het onzin is, dat je andere entiteiten toelaat, dat het gevaarlijk is en dat je je er niet mee moet inlaten etc. Ik merk dat wij met angst kijken naar iets wat wij niet begrijpen (maar vroeger wel).

Pendelen is een zeer oude wetenschap en ik wil dit graag in ere herstellen. Vroeger gebruikte ze het onder andere om water te vinden (wichelroede lopen) en met veel succes. En wist je dat het in Rusland aan de universiteit gedoceerd wordt en o.a. door architecten gebruiktwordt om metingen te verrichten? En in Frankrijk door artsen om diagnoses te stellen?

Pendelen is werken met energie. Het werkt volgens natuurwetten: een gewicht aan een loshangend touwtje werkt als versterker van de onzichtbare energie. Het heeft niks met kwakzalverij te maken.

In mijn GRATIS pendelcursus laat ik je dit zelf ervaren door o.a. een aantal experimenten te doen.

Pendelen is werken met energie

Slinger van Foucault

Experiment: de slinger van Foucault

Foucault deed een interessant experiment met een 28,3 kg zware slinger hangend aan een 67 meter lang touw. De slingerbewegingen lieten in zand de draaiing van de aarde zien terwijl de pendel zich binnen een gebouw bevond. Lees meer op Wikipedia over de slinger van Foucault.

Wist je dat

  • het pendelen tijdens de Vietnam oorlog gebruikt werd door de Amerikaanse marine om o.a. mijnen en ondergrondse tunnels te lokaliseren?
  • Verne Cameron met gemak elke Russische onderzeeër in de wereld, slechts met een wereldkaart en een pendel kon vinden?
  • Abbé Mermet, een Franse priester, water, petroleum en mineralen maar ook vermiste kinderen met gemak kon opsporen?

Gratis cursus pendelen aanvragen

'I know very well that many scientists consider dowsing as a type of superstition. According to my conviction this is, however, unjustified. The dowsing rod is a simple instrument which shows the reaction of the human nervous system to certain factors which are unknown to us at this time.'- Albert Einstein

Waarom kloppen de antwoorden soms niet?

Pendelen werkt beter naarmate jij een zuiverder kanaal wordt. Net zoals een messingkabel met veel modder eromheen, de energie slecht geleid, maar als de modder weg is de energie vrij kan stromen. Zo is het ook met ons. Het heeft dus alles met je eigen ontwikkeling en bewustzijn te maken. Hoe bewuster je bent, hoe beter je pendelresultaten!

Vragen stellen aan je lichaam

Wist je trouwens dat je ook vragen kunt stellen aan je lichaam? In de Kinesiologie maken ze hier gebruik van door bijvoorbeeld aan het lichaam vragen te stellen over de gezondheid, welke dosering van medicijnen het beste is etc. Uitgangspunt is dat elke cel in je lichaam alle informatie over jou bevat.

Ook jij kunt vragen stellen aan je lichaam! Bekijk in de video hieronder hoe je dat doet.

Veelgestelde vragen over Pendelen

Ja, iedereen kan pendelen leren! Ik heb tijdens mijn workshops nog geen enkele keer meegemaakt dat iemand de pendel niet in beweging kreeg. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden dat is alles. Ook het uitzoeken van de juiste pendel is belangrijk. Vaak beginnen mensen met een pendel die veel te zwaar is en denken ze daardoor dat ze niet kunnen pendelen.

Bij het pendelen is het niet je pendel die een antwoord geef maar jij! Wanneer je een vraag stelt, maak je via je gedachten (intentie) contact met je onderbewuste en je diepere Zelf die je een antwoord teruggeeft via de hele fijne spieren in je lichaam en je zenuwstelsel. De pendel versterkt alleen maar deze fijne bewegingen (is een natuurlijke wet).  Lees meer op  deze pagina: Pendelen.

De juiste pendel uitkiezen is belangrijk wil je de pendel in beweging krijgen. Niet elke pendel werkt goed voor jou. Ik zie vaak dat beginners starten met een pendel die veel te zwaar is (en dat zijn vaak de pendels die je in winkels tegenkomt).

Twee pendels die ik adviseer voor beginnende pendelaars (en die zeker voor je gaan werken) zijn: deze houten pendel en koperen pendel.

Er zijn een aantal redenen waarom de pendel niet werkt. Hieronder de belangrijkste:

*Je doet teveel je best en wilt graag een antwoord. Wanneer je dat doet houd je de stroming van energie in je lichaam tegen en ben je verkrampt.

*Je pendelt met een pendel die te zwaar is (probeer een andere lichtere of een andere pendel).

*Je bent niet echt zen en dus ontspannen.

*Je stelt de verkeerde vraag, een vraag ide je niet mag stellen.

*Je pendelt op een verkeerde moment.

*Misschien werkt het met je andere hand?

De mate waarin je pendel uitslaat geeft ook informatie. Een kleine JA is minder belangrijk dan een grote JA. Een JA die heel sterk uitslaat betekent dat je het moet doen, zo goed past het.

Het is heel mooi als je dit merkt. Je ervaart dan direct direct de kracht van je gedachten. Bij pendelen is het de kunst om vanuit neutraliteit te pendelen en dus je wensdenken uit te schakelen. Hoe beter jij dit kunt, hoe betrouwbaarder je antwoorden.

Het is helemaal niet gek dat je signaal voor Nee en Fout hetzelfde signaal geven. Het is ook gelijksoortig. Dat komt vaker voor. Nee, negatief, fout, geen antwoord mogelijk … Maar ook Ja en Positief kunnen hetzelfde signaal geven.

Je mag niet zonder toestemming voor een ander vragen stellen. Je zult merken dat je pendel (lees je innerlijk) niet meewerkt of rare antwoorden geeft wanneer je het toch doet. Dus je antwoord is per definitie onbetrouwbaar.

Ga er niet van uit dat de pendel je 100% de waarheid geeft, dat is niet zo ook niet bij mij. En bij beginners komt dat vaker voor. Hoe meer je oefent, hoe bewuster je bent, hoe betrouwbaarder je antwoorder. En er zijn ook technieken om je antwoorden te verifieren.

Bij een 2e-hands pendel is het zeker belangrijk om het eerst te reinigen. Afhankelijk van het materiaal kan je het reinigen in de volle maan, met je intentie, in aarde of met saliewierrook.

Er zijn verschillende pendelkaarten en die pendel je allemaal anders uit. De meest gangbare pendelkaarten zijn de halfronde of hele cirkel pendelkaarten.

Het uitpendelen gaat als volgt:

1. Houd je pendel bij een halve cirkel in het midden op de onderste lijn (waar alle vlakken samen komen) en houd je pendel er iets (ongeveer 1 a 1,5 cm boven).

2. Stel nu je vraag aan de pendelkaart (bv. welke optie past het beste bij mij op dit moment?).

3. Je pendel gaat eerst zoeken (rondjes draaien is vaak zoeken) en daarna slaat het in 1 vak uit. Dat is je optie!

LET OP: Het kan ook zijn dat er meerdere opties van toepassing zijn en dat je pendel je deze ook aanwijst.