Niemand kan jou het beste adviseren, behalve jij jezelf.

Altijd op zoek naar dat ene ding

Mijn hele leven ben ik aan het zoeken geweest naar dat ene ding: ‘Waar blink ik in uit? Wat is mijn grootste talent?’ Ik bleef zoeken, maar vond het maar niet. En ik zag mijn wereld aan mij voorbijgaan. Gedoemd om tot mijn pensioen op kantoor te moeten blijven werken. Doodongelukkig werd ik ervan! Toch droomde ik stiekem van een eigen bedrijf, van mijn ding de wereld inzetten. Maar waar begin je als je werkelijk geen idee hebt? En wat nou als je het wel weet, maar het niet durft toe te laten omdat je denkt dat je het niet kan? Omdat je geen geboren ondernemer bent, nog geen expert of nog niet goed genoeg?

Moedig je hart volgen

Als ik terugkijk zie ik dat alles shiftte toen ik durfde voor mijzelf te kiezen in plaats van mij steeds maar aan te passen aan anderen. Ik gaf mijn baan op, al mijn zekerheden, ging mijn droom achterna en reisde 9 maanden door India. Ik bezocht alle plaatsen die mij trokken:  Varanassi, Calcutta, Jaipur, het noorden. Ik bezocht ashrams, deed een yoga teacher training een korte edelsmidcursus. Alles mocht ik doen en zelf bepalen. En ik beleefde in deze 9 maanden meer dan de 5 jaar ervoor! Alsof ik toen pas echt leefde.

Ik ontdekte dat als ik moedig mijn hart volgde,  alles klopte in mijn leven. Dat hoe erg het ook leek, ik mij geen zorgen hoefde te maken. Er werd juist voor mij gezorgd en ik werd gedragen. De dingen gingen moeiteloos. De juiste mensen en situaties kwamen vanzelf naar mij toe. Zo werkte het dus en ik wilde het wel aan iedereen vertellen!


'Maar hoe weet je nu wanneer het je innerlijk is die je iets vertelt, of jijzelf?'

Volg je vreugdesteentjes!

Vaak vragen mensen mij: ‘Hoe weet je nu of het je innerlijk is die je iets vertelt, of jijzelf? Hoe weet je wat je richting is?’ Tja, dat is een kwestie van het eerste kiezen wat je gewoon leuk lijkt en dat gewoon gaan doen. Zo simpel. Dat ene ding zet weer andere dingen in gang. Zo ben ik begonnen met intuïtief tekenen en heeft het mij gebracht bij de wereld van het onbewuste en dromen, energiewerk, pendelen, tarot, sjamanisme en nog veel meer. Telkens volgen waar je hart een sprongetje van maakt, dat is de truc. Dat je er zo blij van wordt is omdat je ziel het herkent. Het zijn jouw vreugdesteentjes die je zelf als markeringen hebt aangebracht voordat je incarneerde. Zodat jij je pad zou herkennen. En ook al zeggen businesscoaches of guru’s mij iets, als het innerlijk niet resoneert is het niet mijn pad. En dat is wat ik anderen wil meegeven. 

Het gaat om de weg, niet de bestemming

Ik heb continu naar mijn missie gezocht en mijzelf gek gemaakt. Nu weet ik, dat het nooit een ding is want je bent continu in ontwikkeling. Zo evolueren wij als mens. Dus kun je het beste zoeken naar de richting die op dat moment het beste past. En accepteren dat dat verandert. En als je dat blijft doen, ga je ineens een rode draad in je leven zien. Je zielspad en thema worden dan vanzelf helder. Alles waarvan je dacht dat het geen bijzondere betekenis had, blijkt noodzakelijke te zijn geweest. Je gaat de puzzelstukjes in je leven zien. Dat alleen is al magisch!


Ik leer jou hoe jij ook jouw vreugdesteentjes kunt herkennen, door je tools aan te reiken die mij hebben geholpen (en die mij nog steeds helpen). Zoals de pendel en de Tarot. Het zijn manieren om met je innerlijk te communiceren, telkens wanneer je het zelf even niet helder voelt of weet. Want hoe spiritueel we ook zijn, soms hebben wij nu eenmaal ook twijfels.