Ik heb nu zo’n moment, dat ik mijn verbinding met mijn innerlijk wereld even niet meer voel. Ik ben te druk bezig ben met mijn plannen uitwerken en mijn hoofd zit vol ideeën. Ik wil zo graag alles uitwerken dat ik drie dagen continu(!) van s’morgens tot s’avonds achter mijn laptop zit. Ik voel het direct aan mij lichaam en weet dat ik allang moet stoppen … en toch ga ik door. Gekkenwerk!

Echt want s’avonds merk ik ineens dat mijn hoofd vol zit. Twijfels komen op: ‘Ben ik wel met het juiste bezig? Moet ik mijn focus veranderen?

Help!! Ik ben mijn verbinding kwijt!

Een heel duidelijk signaal voor mij om weer contact te maken met mijn kern. Tijd te maken voor de dingen die mij weer helpen en ondersteunen.

Lees hieronder hoe ik dat doe.

1. Mediteren (met stip op nummer 1!)

Mediteren is voor mij het eerste wat ik doe als ik even niet lekker in mijn vel zit. En dat hebben wij allemaal wel eens. Het is dé beste manier om mij weer snel goed te voelen. Na slechts 10 minuten mediteren ben ik een ander mens: mijn hoofd is leeg, ik heb weer rust en voel mij zen, ervaar vertrouwen, meer focus en energie. Wat een wereld van verschil met daarvoor! Superkrachtig!!

2. Weer tijd maken voor mijn dagelijkse ochtendritueel

Ik hou niet zo van regeltjes maar een ochtendritueel is wel handig. Daarmee stem ik mij af op de dag die ik wil ervaren. Dus begin ik daar weer elke ochtend mee. Hoe ziet mijn ochtendritueel eruit?

 • Allereerst bedank ik God voor deze nieuwe bijzondere dag.
 • Ik mediteer.
 • Ik maak contact met mjjn hogere Zelf en vraag om mij duidelijk te leiden.
 • Als ik een droom heb onthouden, schrijf ik die op.
 • In schrijf in mijn dagboek wat mij is opgevallen, waar ik dankbaar voor ben en waar ik mij vandaag op wil afstemmen.
 • Als ik een vraag heb stel ik die tijdens of na mijn meditatie, dan is de kans op een helder en zuiver antwoord het grootst.

3. De juiste sfeer scheppen met een muziekje en wierook

Ik zorg voor een sfeer waarin ik mijn eigen magie weer kan voelen. Dat doe ik door muziek op te zetten die mij fijn doet voelen. Meestal is dat een nummer wat mij in hemelse sferen brengt, zoals deze versie van Om namah shivaya. Als ik dit hoor ben ik instant in een meditatieve toestand. Ik zet ook een lekker wierookje op, drink heerlijke kruidenthee, doe lekker zittende kleding aan … Misschien lees ik op de bank een mooi spiritueel boek.

Een uurtje goed opruimen met heerlijke muziek op de achtergrond, doet bij mij wonderen.

4. Flink opruimen!!

Als ik zo druk bezig ben versloft mijn huis. Zeg maar dat het ontploft. Maar je geest houdt niet van rommel. Het leidt af waardoor je onrustig wordt telkens als je ernaar kijkt. Het herinnert je aan aan alles wat je nog moet doen. Een uurtje goed opruimen met heerlijke muziek op de achtergrond, doet bij mij wonderen en geeft mij direct weer energie. Je voelt je letterlijk met alles wat je opruimt, lichter worden.

O ja, en als ik het écht goed wil doen, maak ik ook mijn administratie op orde en ruim ik het ook op in mijn hoofd. Ik maak dan een lijst van alle zorgen (klein en groot) die in mijn hoofd rondspoken en bepaal voor alles de eerstvolgende actie om het meteen aan te pakken. Niets is fijner dan een geest zonder zorgen.

5. Meer naar buiten gaan, lekker de natuur in!

Ik ga naar het park, bos of strand en maak het liefst een lange wandeling van 2 uur of ga ik rennen. De frisse lucht weer inademen, daar klaar ik echt helemaal van op. Maar ook gewoon van in de natuur zijn, naar de bomen kijken, de dieren observeren. Je wordt er vanzelf rustig van en vergeet je dagelijkse beslommeringen. Wist je dat wandelen in de natuur ervoor zorgt dat je je toxische energie kwijtraakt en je aura wordt schoon gemaakt? Dat is waarom je je na het wandelen zo fris voelt. En vaak krijg ik tijdens het wandelen de beste ideeën. Waar ik dagen op heb zitten ploeteren, komt nu vanzelf naar mij toe!

6. Met mijn katjes spelen

Ik hoef even niets van mijzelf en maak uitgebreid tijd voor ‘niks’ doen zoals lekker met mijn katjes spelen. Als ik met hen speel vergeet ik alles en ben ik heel erg aanwezig in het NU. Met alle aandacht aai ik ze over hun kopje. Voor mij staan de katjes voor pure liefde. Zij vragen niets van mij (behalve af en toe eten en aandacht) en geven alleen maar liefde. Onvoorwaardelijk. Dat is wat mij zo goed doet voelen. dat is wat ik diep van binnen verlang: onvoorwaardelijke liefde! Het doet mij herinneren aan mijn eigen puurheid. Ik denk dat alle dieren dat met ons doen.

7. Weer goed te eten (en drinken)

Als ik zo druk bezig ben maak ik geen tijd om goed te eten en drinken. Ik heb geen zin om te koken en haal lekker makkelijk afhaalmaaltijden. Helemaal niks voor mij! (Wat al een duidelijk signaal is dat ik van mijn pad ben afgeraakt.) Na slechts een paar dagen slecht eten, voel ik mij al minder energiek, moeier en vooral duf. Ik merk het direct. Het voelt gewoon niet lekker in mijn lijf. Dus gaan we weer gezond eten, tijd maken om te koken en veel water drinken!

Nog even op een rij. Wat helpt mij om weer verbinding te maken? (en misschien jou ook)

 1. Mediteren (maak je hoofd leeg, wordt weer zen)
 2. Starten met een ochtendritueel (stem af op jouw ideale dag)
 3. Heilige sfeer scheppen (contact maken met je kern)
 4. Rommel opruimen (weg met die onrust)
 5. De natuur in (heerlijk opladen en aura opschonen)
 6. Met mijn katjes spelen (in het NU komen)
 7. Goed eten en drinken (wat je energie geeft ipv ontneemt)

Wil jij ook weer goed je ware zelf aanvoelen en elke dag leven vanuit je intuïtie? Bekijk dan mijn 21 dagen Intuïtieboost!